top of page

Mitä ottaa huomioon ennen Joogantain 
ryhmätunnille osallistumista

www sivujen etusivun kuvan päälle.png

PAIKAN VARAAMINEN TUNNILLE / PERUMINEN

Paikan varaaminen joogaan
 

Oman paikan varaaminen ryhmätunnille tapahtuu osoitteessa 
https://liikuttajat.fi/joogantai/joogat.

Liikuttajat.fi -varausjärjestelmään ei tarvitse erikseen luoda käyttäjätiliä, riittää kun syötät nimesi, sähköpostiosoitteen (olethan tarkkana, että kirjoitat sähköpostiosoitteesi oikein) ja puhelinnumeron, jotta saamme sinut tarvittaessa kiinni.

 

Tarvitsemme yhteystietosi, jotta voimme ilmoittaa jos tunti jostain syystä on peruttu, mahdollisesta peruutuksesta tulee sähköposti heti kun tunnin peruuntuminen on tiedossa

Klikkaa tuntia, jolle haluat osallistua ja syötä tietosi, kuinka monta henkilöä haluat ilmoittaa ja valitse hintaryhmä. Voit hoitaa maksun heti tai paikan päällä. 

 

Varauksesta lähtee sähköpostiisi vahvistusviesti/kuitti. Tarkistathan viestistä, että olet ilmoittautunut tunnille, jolle oli tarkoitus ilmoittautua.

 

Vahvistusviestissä /kuitissa on painike  "Peru osallistuminen tästä", varauksen perumiseen, mikäli sinun tarvitsee jostain syystä perua osallistumisesi.  Varauksen voi perua kuluitta kaksi tuntia ennen sen alkua.  

Saliin otetaan joogaan, tunnista riippuen, max. 8- 12 osallistujaa kerralla 

Huomoi myös, että mikäli ilmoittautumisia ei ole tarpeeksi, tuntia ei pidetä ja se poistuu varausjärjestelmästä kaksi tuntia ennen ko. tunnin alkua.

liikuttajat joogantai.jpg

Varatun paikan peruminen/tunnin peruuntuminen

Mikäli joudut perumaan osallistumisen, peruminen pitää tehdä yleensä kaksi tuntia (tarkista aika peruutusehdoista) ennen tunnin alkua varausjärjestelmän kautta, jolloin palautamme maksusi.

 

Peruuttamattomista ja käyttämättömistä varauksissa pidätämme oikeiden laskuttaa hinnaston mukaisen maksun (+ viiden euron laskutuslisän), joka lähetetään sähköpostiisi.

 

Linkki paikan peruuttamiseen on vahvistusviestissä/kuitissa.

 

Jos tunti jostain syystä joudutaan perumaan, saat siitä viestin sähköpostitse. Muista siis kurkata sähköposti ennen tunnille lähtöä. 

Mikäli olet maksanut osallistumisesi etukäteen ja joudumme perumaan tunnin, palautamme maksun #joogantai-saldokortillesi tai pankkitilillesi tai sovimme kanssasi erikseen maksun siirtämisestä seuraavalle tunnille.

 

HUOM! Liikuntasaldoilla etukäteen maksettuja tunteja ei voida palauttaa, vaan tällöin maksu siirtyy seuraavalle tunnille. Mikäli epäilyttää, valitse maksu paikan paikan päällä ja maksa liikuntaedulla kun tulet tunnille.

TUNNILLE VALMISTAUTUMINEN
 

Syöminen ennen tunnille tuloa

Suositus on, että et söisi raskaasti aikanaan kahteen-kolmeen tuntiin ennen tunnille tuloa. Mikäli vatsa kurnii, on toki hyvä ottaa jotain pientä helposti sulavaa esim. puoli tuntia-tunti ennen tunnin alkua.
 

Varusteet

Mikäli sinulla on oma joogamatto tmv. voit hyvin ottaa sen mukaan tunnille. Tunnilla saatetaan käyttää myös joogavöitä, joogatiiliä, vilttejä tms. apuvälineitä, joita saat salilta lainaan, mutta halutessasi voit toki ottaa mukaan myös omia, mikäli sinulla niitä on. Maton voit myös tarvittaessa lainata.

 

Ota mukaan ainakin oma vesipullo.

 

Vaatetus

Puethan tunnille mukavat, joustavat vaatteet.
Joogaa harrastetaan paljain jaloin tai joogasukilla (paitsi villasukkajooga).

 

T-paidan/hihattoman paidan päälle voi olla ainakin viileällä ilmalla hyvä laittaa pitkähihainen, jonka voi tarvittaessa riisua tai pukea takaisin päälle. Samoin ohuiden treenihousujen päällä voi hyvin olla lämpimät verkkarit, jotka pukee päälle loppurentoutukseen ja savasanaan (lepoasanaa) tunnin lopussa.

 

Muuta huomioitavaa

Tiloissamme ei tällä hetkellä valitettavasti ole pukuhuoneita, eikä peseytymismahdollisuuksia, otathan tämän huomioon aikatauluttaessasi tuntia päivääsi.
 

Kun tulet tunnille, huolehdithan, että et ole suihkinut lempi haju-/partavettä ylettömin määrin, jotta hajusteyliherkätkin saavat joogata ilman hengenahdistusta.

Mikäli olet raskaana luethan aihetta koskevan blogi kirjoituksen ennen tunnille ilmoittautumista.

Eating Salad
86C1E714-85C3-42B5-A755-9613D35B6254.jpg
Fashionable Pants

TUNNILLE SAAPUMINEN; MAKSAMINEN JA HARJOITUKSEEN VALMISTAUTUMINEN

 

Saavuthan tunnille ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan aikataulun mukaisesti. Mikäli ovi on kiinni ja ovessa on lappu, jonka mukaan tunti on käynnissä älä häiritse muita pyrkimällä sisään, kiitos.

 

Mikäli tulet tiukalla aikataululla, älä murehdi maksamisesta, etsi vain oma paikkasi ja rauhoitu matollesi, voit hoitaa maksuntunnin jälkeen.

 

Mikäli maksat liikuntakortin (ePassi, Edenred, Smartum) mobiilisovelluksella muistathan näyttää kuitin maksun suoritettuasi.

Liikuttajat.fi/joogantai voit lunastaa itsellesi myös clubikortin, jolla joogaat valintasi mukaan 1-3 kuukautta Joogantain ryhmätunneilla niin paljon kuin haluat.

Tai halutessasi lataa saldoa Joogantai- saldokortille, ja maksa osallistumiset kätevästi saldokortin nelimerkkisellä koodilla. Joogantai -saldokortille voi ladata myös liikuntaetujen saldoa, lue lisää saldokortista https://www.joogantai.fi/saldokortti

Maksuvälineenä käyvät ylläolevien lisäksi ihan perinteisesti käteinen tai pankki/luottokortti.

​Mikäli maksat käteisellä varaathan tasarahan tai ainakin lähelle sitä.

Edenred-Color-CMYK.png
epassi_logo_new_color.png
SMARTUM_LOGO_RGB_BLACK.png

Salille löytäminen

Joogantain osoite on Vihdintie 4-6, 03100 Nummela.  Salin sisäänkäynti on R-Kioskin ja Nordean rakennusten välisellä kujalla. 

IMG_7269 1.jpg
nuoli ja logo.png

Ennen tunnin alkua


Tullessasi tunnille jätäthän turhat ja äänekkäät tarinat kaverin kanssa salin ulkopuolelle ja hoidat tarvittavat keskustelut mahdollisimman hiljaisesti ja rauhallisesti, joku muu saattaa olla jo rauhoittumassa ja keskittymässä tulevaan harjoitukseen, sallitaan se heille. 

Joogamatot on hyvä sijoittaa salissa hieman limittäin, niin saadaan tila käytettyä mahdollisimman tehokkaasti ja minimoitua viereisellä matolla joogaavaan osuminen esim. käsiä sivuille levitettäessä. Salin lattiaan on merkattu tarroilla maton etureunan keskikohtien paikat avuksi mattojen asetteluun.

 

Muistathan riisua sukat ennen tunnin alkua ( rauhallisilla tunneilla, kuten iltajoogassa, yin-tunnilla, restoratiivisessa joogassa ja tietysti villasukkajoogassa voit pitää villasukat jalassa).

Kun olet löytänyt oman paikkasi, on hyvä hetki ottaa mukava asento, sulkea silmät ja hengitellä syvään, keskittyä omiin tuntemuksiin ja tuoda huomio tulevaan harjoitukseen. 

IMG_7175.JPG

Tunnin aikana

Muista tunnin aikana, että mikäli siltä tuntuu voit aina pysäyttää harjoituksen, levätä hetken ja jatkaa kun siltä tuntuu. Tunnin aikana pidetään muutama lyhyt juomatauko, mutta toki voit hörpätä vettä ihan silloin kun siltä tuntuu, vettä ei kannata kuitenkaan juomalla juoda, vaan ottaa pieni hörppy kerrallaan kun siltä tuntuu.

OMAN KEHON KUUNTELU HARJOITUSTA TEHDESSÄ

 

Kuuntele aina omaa kehoasi!

 

Ohjaajan ohjeet ovat ohjeita, mutta jokaisen keho on erilainen, mikä on toiselle ok ja tuntuu oikealta, ei välttämättä ole sitä toiselle. Mikäli tunnet minkäänlaista kipua, peruuttele heti takaisin päin.

 

Tunnin aikana on toki tarkoitus tuntua venytystä ja omien rajojen löytymistä, mutta älä koskaan ylitä noita rajoja, mikäli kehosi rakenne sen sallii rajat kyllä siirtyvät pikkuhiljaa ajan kanssa pidemmälle ja pidemmälle.

 

Joogaohjaajasi, vaikka tunteekin ihmiskehoa keskimääräistä paremmin, ei ole lääkäri, fysioterapeutti, eikä muu vastaava, muistathan siis, että olet itse vastuussa omasta kehostasi. Jooga ei ole sen vaarallisempi laji kuin mikään muukaan liikunta, kunhan muistat harrastaa sitä omaa kehoasi kuunnellen.

 

Mikäli sinulla on jotain vammaa tai loukkaantumisia kehossa tai jokin kehossasi ei tunnu olevan kunnossa juttelethan aina sinua hoitaneen tahon kanssa joogan harrastamisesta ja/tai pyydät ohjeistusta alan ammattilaiselta.

 

Muistathan kertoa myös mikäli olet raskaana tai epäilet olevasi, etenkin jos kyseessä on riskiraskaus.

 

Mikäli jokin asana ei tunnu hyvältä, jätä se tekemättä ja kysy tunnin jälkeen olisiko jotain tapaa varioida ko. asanaa niin, että se tuntuisi sinulle luontevammalta.

 

Muista, että jooga on polku, joka kiemurtelee, menee ylös ja alas, joskus ollaan huipulla ja joskus laaksossa, joskus sataa ja joskus paistaa, tärkeintä on kuitenkin, että ollaan polulla, joka vie eteenpäin, kunhan sillä vaan pysyy, mutta mitään suora moottoritie kohti tiettyä päämäärää se ei ole.

 

Keho ja mieli voi toisena päivänä ja toisessa hetkessä tuntua ihan erilaiselta kuin aikaisemmin, joskus jokin asana ei tunnu tuntuvan missään ja toisella kerralla tuntuu. Joskus tunnilla voi olla todella levoton olo, eikä keho tai mieli tunnu kestävän rauhallista olemista ja joskus taas niin seesteinen, että haluaisit sen jatkuvan loputtomiin. Nämä kaikki vaihtelut ovat ihan normaaleja ja jokainen joogi on niitä varmasti joogapolullaan kokenut.

 

Kehon lisäksi joogassa myös mieli saa oman osansa, varsinkin kun asanat rupeavat olevaan tuttuja ja hengitys kulkee niissä luontevasti viemättä ajatuskapasiteettia voi mieli ruveta työntämään esiin yllättäviäkin ajatuksia ja tuntemuksia, niitä ei kuitenkaan kannata säikähtää, pikemminkin pyrkiä vain toteamaan itselleen, että kappas nyt tuntuu tältä, onpa mielenkiintoista ja jatkaa harjoitusta parhaansa mukaan.

ei kipua.png
Anatomy Drawing
f64fa01c-d080-4ab4-92d8-d87e464b0ce2.jpg

TUNNIN PÄÄTÖS JA SEN JÄLKEEN

Joogaharjoitus päättyy aina savasanaan, lepoasanaan, jonka tarkoitus ei ole olla hetki, jolloin voi lähteä tunnilta, jos sattuu olemaan jotain muuta tekemistä. Jo ihan muidenkin kanssajoogien vuoksi, odotathan rauhassa, että tunti lopetetaan yhdessä.

 

Kun tunti on päättynyt voit rauhassa keräillä ajatuksesi ja venytellä vielä kehoasia, jos siltä tuntuu.

 

Riippuen tunnin ajankohdasta voi tunnin jälkeen tarjolla olla teetä, jonka voit nauttia yhdessä muiden kanssa tai ottaa oman joogamattosi ja vetäytyä syrjemmälle, mikäli kaipaat omaa rauhaa ennen arkirutiineihin palaamista. 

 

Jos sinulla jäi jokin asia tunnilla mietityttämään tai et ole varma onko linjauksesi jossakin asanassa ihan paras mahdollinen, niin tunnin jälkeen on yleensä ohjaajalla hyvin aikaa katsoa asiaa kanssasi tarkemmin.

 

Muistathan juoda paljon vettä tunnin jälkeen! Jooga saa nesteet kiertämään tehokkaasti ja keho voi tarvita lisänesteytystä välttääkseen mm. päänsäryn.

Lisää kysymyksiä ja vastauksia löydät FAQ -sivulta.

 

Nähdään tunneilla, namaste <3

Cup of Tea
bottom of page