top of page
  • Writer's pictureUlla

Reiki, universaali elämän energia
Mikä energiahoito?

Energiahoito ei perustu mihinkään uskontoon eikä edes siihen uskomiseen, ei hoitajan eikä hoidettavan uskomuksiin tai maailmankatsomukseen.


Erilaiset vuosituhansien saatossa muovautuneet energiahoitomuodot pohjautuvat ajatukseen, että on olemassa jokin suurempi, kaikkialla maailmankaikkeudessa ja meissä itsessämme virtaava, elämää ylläpitävä voima, universaali elämän energia (joogan filosofiassa puhutaan pranasta, kiinalaisessa perinteisessä lääketieteessä chistä), jota tehtävään vihityt hoitajat kanavoivat.


Koko hoitomuotoa voi pitää huuhaana, jos niin haluaa, olen kuitenkin nähnyt myös ”vastaan taistelevan” silmien leviävän hämmästyksestä hoidossani, joten suosittelen avoimuutta asiaa kohtaa.


Oma suppea tapamme ajatella ja katsoa ja hyväksyä asioita, joita emme aina järjellä käsitä, voi monesti olla esteenä kyvyllemme kokea tasapainoa ja harmoniaa sekä itsemme että ympäristömme kanssa. En itsekään edes väitä ymmärtäväni kaikkea, mitä hoidon aikana tapahtuu, sallin energian virrata hoidettavaan ja luotan siihen, että kauttani virtaa hoidettavalle hänen siinä hetkessä tarvitsemansa.


Usein pelko estää meitä heittäytymästä avoimin mielin uusiin asioihin, se mikä on uutta ja tuntematonta, saattaa tuntua vieraalta ja jopa pelottavalta. Olet saattanut kuulla urbaaneja legendoja spiritismistä tms. kauhua viljeleviä kertomuksia energioiden kanssa touhuavista noidista.


Näistä ei missään nimessä ole energiahoidossa kyse, eikä vaaraa ole, energia tulee aina valosta, ei pimeydestä ja edistää hyvinvointiasia monilla eri tasoilla, jos vain sallit sen virrata.


On maita, kuten Hollanti ja Iso-Britannia, joissa reikihoito on jo jopa osa julkista terveydenhuoltoa ja sitä käytetään tukemaan ja täydentämään muita hoitomuotoja, vaikkakin tieteellisiä tutkimusta siitä, miten energia hoito toimii ja vaikuttaa, ei ole.


Pahoitteluni, jos luulit, että tämä postaus kertoo, miten energiahoito tieteellisesti toimii. Energiahoidon hyötyjä on kuitenkin tutkittu tieteellisesti ja lisää tietoa asiasta saat mm. Tutkimuksia - Suomen Energiahoitajat Oy.

Miten energiahoito vaikuttaa ja miksi sitä käytetään?


Energiahoidolla on tasapainottavaa ja eheyttävää vaikutus. Vaikka puhutaan esim. perinteisestä Mikao Usuin kehittämästä reikistä, kundaliinireikistä tai mistä energiahoitomuodosta milloinkin, uskon ainakin itse vahvasti, että kyseessä on pohjimmiltaan sama asia ja sama päämäärä, yksilön tasapainoon saattaminen, niin itsensä kuin ympäristönsä kanssa ja sitä kautta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttaminen.


Se, miten kukakin energiahoitoon reagoi ja minkälaisia hyötyjä siitä saa, on hyvin yksilöllistä ja henkilökohtaista. Energiahoidot ovat myös monelle apuväline ja ohjaaja henkisen kasvun polulla ja ne opettavat kuuntelemaan itseä, sielua, sisäistä ydin minää, tarkemmin ja ymmärtämään sen viestejä selkeämmin.


Moni oppii energiahoitojen kautta, kuuntelemaan, käyttämään ja luottamaan intuitioonsa enemmän.


Yksinkertaistettuna sanottuna kaikki on energiaa, myös kehomme ja solumme, kun olemme terveitä, kaikki solumme värähtelevät tasapainossa ja terveytemme on optimaalinen.


Kaikenlainen stressi, arjen kiireet, ongelman ihmissuhteissa, riippuvuudet jne., haitallinen käyttäytyminen kuluttavat meitä ja saavat energiamme epätasapainoon sekä heikentävät energian kiertoa.

Hyvin useasti meillä ei ole tunnu olevan aikaa hoitaa itseämme tai keskittyä kuuntelemaan, mitä juuri minun kehoni, mieleni ja sieluni kaipaa voidakseen paremmin. Kehoon sekä mieleen saattaa heikentyneen energian kierron ja epätasapainon lisäksi ruveta kertymään tukoksia, joita sitten energiahoidolla pyritään avaamaan ja saamaan elämänenergia taas virtaamaan tasaisemmin ja elämä tasapainoon.


Hoitamattomat energiatukokset saattavat aiheuttaa väsymystä, ahdistusta, päänsärkyjä, kipuja ja sairauksia tai sen, että emme enää näe tai pysty katsomaan asioita oikeasta mittakaavasta ja kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Keho ja mieli voi ruveta reagoimaan pieniinkin asioihin suhteettoman isosti ja energiaa kuluttavasti.


Vaikka energiahoito auttaa avaamaan energiatukoksia ja vauhdittaa kokonaisvaltaista paranemista, vaikeammissa tilanteissa se ei välttämättä yksinään riitä, mutta voi toimia hyvänä tukena ja lisäapuna muiden toimenpiteiden ohella. Moni käykin energiahoidoissa säännöllisesti ylläpitämässä ja buustaamassa energian virtaamista.


Energiahoidon kautta hoidettavan oma yhteys universaaliin energiavirtaan kasvaa ja ymmärrys omasta itsestä ja siitä mikä itselle on luontainen, harmoninen suunta kulkea elämässä eteenpäin kehittyy.


Kokonaisvaltaisen tasapainottamisen lisäksi energiahoito voit myös vahvistaa itsetuntoa ja antaa ymmärrystä ja vahvuutta muuttaa asioita oman hyvinvoinnin vahvistamiseksi, hypätä epämukavuusalueelle ja voittaa pelkonsa, jotta saavuttaa harmonisemman elämän.

Joskus käy myös niin, että energiahoidon aikana, kun hoidettava oikeasti, ehkä ensimmäistä kertaa ikinä tai hyvin pitkään aikaan pysähtyy kuuntelemaan itseään ja kehoaan, hän huomaa, kuinka rikki on ja osaa sen jälkeen hakeutua myös muihin hoitoihin ja sitä kautta lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.


Ihannetilanteessa energiatukkeumien avautuessa alamme tiedostamaan omia, kuluttavia toimintatapojamme, ymmärtämään niiden vaikutuksia ja korjaamaan toimintaamme ja huolehtimaan itsestämme paremmin.


Opimme päästämään irti asioista, ihmisistä ja ajatuksista, jotka eivät palvele meitä enää, niin että energiatukoksia ei syntyisi ja voisimme elää kokonaisvaltaisesti parempaa, tasapainoisempaa ja onnellisempaa, harmonisempaa elämää itsemme ja ympäristömme kanssa.


Toiset kokevat saavansa energiahoidoista konkreettisesti lisää energiaa ja toisille se on rentouttavaa hoitoa, jossa saa oikein luvan kanssa pysähtyä vaan olemaan oman itsen äärelle. Jotkut saavat vahvojakin mielikuvia ja oivalluksia itsestään ja ymmärrystä elämästään hoidon aikana tai sen jälkeen, joillakin energiahoito auttaa myös stressiin, uniongelmiin ja jopa kipuihin.
Toiset, yleensä ne, jotka suhtautuvat skeptisesti koko asiaan, eivät välttämättä tunne mitään, mutta se ei tarkoita, etteikö energiahoidosta olisi hyötyä. Ja vaikka olisikin asialle avoin toisina päivinä on helpompi keskittyä ja hoidosta tuntuu saavan tietoisesti enemmän irti kuin toisina.


Välittämättä siitä, kuka on hoidettavana ja miten hän energiahoitoon suhtautuu, energiat virtaavat aina, joka tapauksessa ja hoitaja toimii hoidon aikana virtauksen kanavana hoidettavalle ja korkeintaan pyrkii ohjaamaan energiaa puuttumatta sen virtaamiseen sen kummemmin, korkeintaan ohjamaan sitä tehostetusti haluttuun kohtaa kehossa.


Olen itse viimeisen vuoden aikana siirtynyt kanavoimaan kundaliinienergiaa, joka on hyvin voimakas energiamuoto ja hoitokin tapahtuu istuessani yleensä vain vieressä, eli perinteisemmissä reikihoidossa käytettävää, hoidettavan koskettamista, en välttämättä käytä ollenkaan, ellen saa siihen vahvaa ohjausta.


Kosken sen verran kuitenkin aina hoidettavaan, että hoidon loppuessa, lasken kädet olkapäille herätelläkseni hoidettavan takaisin ”omista maailmoistaan”.


Hoitotilanne voi olla kokonaan hiljainen tai jos hoidettava haluaa, hän voi toki kertoa, mitä energiat tuovat ja nostavat mieleen, pakko ei ole kertoa hoitajalle mitään, jos ei halua, hoitaja toimii vain kanavana ja tilanteesta riippuen saattaa myös intuitiivisesti ohjailla energiaa.


Hoidon jälkeen on kuitenkin hyvä aina purkaa luottamuksella ajatuksia, jos siltä tuntuu ja suosittelen näin tekemään, jottei mikään asia jää pyörimään turhaan mieleen viemään energiaa. Joskus kokemukset voivat olla hyvinkin henkilökohtaisia ja ”jänniä”, mutta ei hätää, olen kuullut, vaikka mitä ja itsekin kokenut aika uskomattomia asioita energioiden kanssa, joten en ihan pienestä tai isommastakaan ”outoudesta” hätkähdä :D


Hoitoprosessi myös jatkuu hoidon jälkeen niin pitkään kuin vastaanottaja sitä tarvitsee. Eli, vaikka itse hoitotilanne ei kestä yleensä kuin noin 10-15 min, virtaa energiaa vielä sen jälkeenkin.

Miten hoito tapahtuu?

Olen aikoinaan aloittanut reikihoidot lattialla, kokeillut hoitopöydän käyttöä, mutta palannut takaisin lattiatasoon. Laitan hoitoa varten hoidettavalle pehmeän, lämpimän alustan, jotta olosi on mahdollisimman mukava ja rento.


Muista sanoa, mikäli palelet helposti, niin annan sinulle paksumman peiton. Vaikka pitkälle asettuessa ei palella, voi hetken päästä ruveta paikallaan maatessa paleltamaan. Kundaliinienergia on myös luonteeltaan viileää energiaa, joten voit tuntea sen ihan konkreettisesti hoidon aikana.


Hoitoa varten kannattaa laittaa mukavat lämpöiset vaatteet, jotka eivät purista, päälle.

Kello ja korut on hyvä riisua tai jättää kokonaan kotiin ja muistathan tarkistaa, että puhelimesi on äänettömällä.


Ennen hoitoa kannattaa huolehti, että on juonut hyvin, vettä ei tarvitse tankkaamalla tankata, mutta kuitenkin juoda lasi siellä toinen täällä ennen hoitoon tuloa.


Kysyn ennen hoitoa, onko jokin tietty asia, johon toivot apua, mutta hoitoon voi toki tulla ilman mitään isompaa ongelmaakin, vaikka vaan tehostamaan energian virtaamista tai kokeilemaan minkälaisia asioita kehosta tai mielestä hoidon aikana mahdollisesti nousee esiin.
En itse koe, että energiahoidolla suoraan parannetaan mitään, vaan sen avulla pystymme nimenomaan tuomaan ja ylläpitämään tasapainoa ja harmoniaa kehon, mieleen ja tunteisiin sekä ylläpitämään, vahvistamaan sekä tukemaan paranemisprosesseja yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa.


Yleensä reikihoidon taustalla soi jokin rauhoittava musiikki. Mikäli haluat hoidon tapahtuman ilman musiikkia, kerrothan asiasta.


Koska kanavoimani kundaliinienergia on hyvin voimakasta, sen kanavoimiseen käytettävä aika ei tarvitse olla juuri kymmentä minuuttia pidempi, toki poikkeuksiakin saattaa sattua. Energia virtaa kauttani sinne, missä sitä tarvitaan.


Hoidon aikana sulje silmäsi, hae itsellesi mukava rauhallinen tahti hengittää ja anna kehosi rentoutua. Päästä irti kaikista ylimääräisistä ajatuksista ja tuo huomio hengitykseen ja kehoon, anna kehon pysähtyä ja mielen rauhoittua.


Mikäli haluat, voit tuoda huomion rintakehän alueelle, siihen miten se nousee ja laskee hengityksen tahdissa ja/tai ajatella valkoista valoa, ihanaa, hyvää tekevää, hoitavaa valoa, joka kasvaa ja peittelee sinut sisäänsä.

Älä kuitenkaan stressaa ja ajattele, että sinun pitäisi olla, hengittää tai ajatella jollain tietyllä tavalla tai jotain tiettyä asiaa. Päästä vain irti ja salli energia virrata itseesi. Luonnollisesti, se että sallit energian virrata itseesi on tärkeää, mikäli et sitä salli, ei energia pääse virtaamaan.


Toisilla mielikuvat valkoisesta valosta hoidon aikana tai ainakin sen alussa tai hengitykseen keskittyminen auttaa laskeutumaan hetkeen, rauhoittumaan hoidettavaksi ja hyväksymään sen, mitä hoito mahdollisesti nostaa esiin, sinulla voi toimia jokin toinen asia/tapa ja se on yhtä hyvä.


Muista, että mitään pahaa ei voi tapahtua, saamasi energia on aina puhdasta ja hyvää, rakkaudellista energiaa. Joskus hoidon aikana voi ruveta hymyilyttämään, naurattamaan tai itkettämään. Kaikki tunteet ovat sallittuja, joten anna niiden vaan tulla.


Istun hoidon ajan lähelläsi, yleensä pään yläpuolella. Mikäli olet kertonut, että kehossasi on jokin tietty kohta, johon haluaisit hoidon kohdistuvan saatan, asettaa käteni tuon kohdan päälle tai jopa laskea ne koskettamaan kehoasi ja tehostamaan hoidon vaikutusta.


Voit puhua hoidon aikana mikäli haluat, useimmat kuitenkin nauttivat olostaan hiljaa ja rauhassa. Kun olemme valmiit kosketan kevyesti olkapäitäsi ja pyydän sinua rauhassa heräilemään ja nousemaan istumaan kun olet valmis.


Hoitoon varataan 30 min, jotta voit rauhassa asettautua hoidettavaksi, rentoutua ilman kiirettä ja myös hoidon jälkeen kertoa tuntemuksia. Kuulen niitä mielelläni.


Kysy ihmeessä sinua askarruttavasti asioista, vaikka yleensä vastaus löytyy kyllä sisältäsi, voin koittaa auttaa sinua löytämään sen. En koskaan ota hoitoja niin, että aikasi loputtua on joku heti oven takana, vaan minulla on aina aikaa juoda kuppi teetä kanssasi ja jutella hetki.


Vaikka kanavoimani hoitoaika ei ole kovin pitkä, se ei tarkoita hoidon päättymistä, vaan energia virtaa hoidettavalle, niin pitkään kuin hoidettava tuntuu sitä sillä hetkellä tarvitsevan.


Hoidon jälkeen muista juoda runsaasti vettä loppupäivän aikana.
382 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page