salabha =heinäsirkka
Tämä ehkä hieman vaatimattomalta näyttävä asana on itse asiassa paljon mielenkiintoisempi ja haastavampaa kuin, miltä se näyttää.
Locust vahvistaa selkärangan, pakaran ja käsivarsien ja jalkojen takaosia sekä venyttää hartioita, rintakehää, vatsaa ja reisiä sekä parantaa ryhtiä.
Asana stimuloi myös vahvasti vatsan elimiä ja sanotaan, että se voi auttaa lievittämään stressiä.
Salabhasanasta on useita eri versioita, mutta katsotaan perusasanaan asettautuminen ensin.
Asana rakentaminen lähtee päinmakuulta, kädet vartalon sivulla, kämmenet ylöspäin ja otsa lattialla.
Etenkin naisilla tämä asana saattaa tuntua inhottavalta lantion ja häpyluun kohdalla, joten esim. taiteltu viltti tuomassa lisäpehmeyttä alustalla ei ole ollenkaan hullumpi idea kivun välttämiseksi.
Kun aloitat liikeen kohti asanaa, käännä ensin isovarpaita kohti toisiaan, reisiä sisäänpäin ja jännitä pakarat, jolloin häntäluu kääntyy kohti häpyluuta.
Ota rauhallinen sisäänhengitys, venytä niskaa pitkäksi ja uloshengityksellä nosta pää (katse pysyy alas, niska selkärangan jatkeena), ylävartalo, kädet ja jalat irti lattiasta. Paino alemmilla kylkiluilla, vatsalla ja lantiolla. Purista pakaroilla ja venytä jalkoja pitkiksi, jalkateriä suoriksi ja pidä isovarpaat käännettyinä toisiaan kohti.
Nosta kädet lattian suuntaisesti ja venytä aktiivisesti sormenpäitä taaksepäin.
Tullaksesi pois asanasta, laske itsesi uloshengityksellä rauhallisesti ja hallitusti takaisin alas alustalle. Asanan jälkeen voit koukista polvet ja keinuttele niitä puolelta toiselle tai käydä lapsiasanassa pyöristämässä selkää neutraloidaksesi sen taaksetaivutuksen jälkeen.
Variaatiot
Itse käytän yllä mainittua enemmän variaatiota, jossa kädet ovat suorana edessä tai kämmenet kohti mattoa kädet nostettuina ylemmäs matolta.
Sormet voi myös ristiä selän taakse ja työntää käsiä taaksepäin, jolloin rintakehä aukeaa lisää, tai tehdä asanaa yksi käsi ja jalka (vastakkainen) kerrallaan.
Locusta voit tehdä myös joogatiiilen avulla, joko niin, että tiili on edessä käsien välissä tai selän takana. Tiili tuo vakautta asanaan. Kannattaa kokeilla, vaikka et sitä kokisikaan tarvitsevasi asanaan pääsemiseksi.
Varo
Älä tee asanaa, tai ole varovainen, jos sinulla on päänsärkyä, ongelmia selän kanssa tai niskavammaa (mikäli kuitenkin teet asanaa, pidä niska neutraalina suorassa).
Huomioithan, että tekstissä mainitut hyödyt ja tuntemukset ovat yksilöllisiä.
Joogassa on aina hyvä pitää mielessä, että jokaisen keho on erilainen ja, mikä toimii jollakin toiselle, ei välttämättä sovi toisen keholle.
Erilaisuus ei kuitenkaan vaikuta mitenkään joogasta saataviin lukuisin sekä tutkitusti todistettuihin että lukemattomien joogien ympäri maailmaa vuosituhansien aikana saavuttamiin ja huomaamiin hyötyihin ❤
Jokainen on itse vastuussa oman kehonsa kuuntelusta ja omasta harjoittelustaan. Mikäli sinulla on perussairauksia/kipuja/ ongelmia/loukkaantumisia tai olet muuten epävarma sopiiko jokin asana sinulle, kysy asiasta aina lääkäriltä tmv. terveydenhuollon ammattilaiselta ennen asanaharjoittelua.
Teksti ei korvaa ohjaajaa, mutta voi olla hyväksi tueksi ja muistinvirkistykseksi sen suhteen miten ja miksi asanoita tehdään :)
Ensi viikolla katsotaan miten spagaatti, hanumanasana, taipuu, vai taipuuko?
#joogantai #jooga#aamujooga #etäjooga #hathajooga #livestream #kehonhuolto #jokapäiväjoogantai #hathajooga #yinjooga #flowjooga #villasukkajooga #rautakankijooga #toimistojooga #nummela #vihti #asusiellämissäelät #mielenhuolto #hyvinvonti #joogakuuluukaikille #yksityisohjaus #tilaustunnit #työpaikkajoogaa #asana #sthirasukhamasanam #salabhasana #locust
Kommentare