top of page
  • Writer's pictureUlla

Ananda balasana, Happy Baby

ananda = ylenpalttinen onnellisuus "jumalallinen onnellisuus", bala= lapsiHappy Baby on rauhoittava ja rentouttava asana, joka venyttää lempeästi kehoasi, nivusia ja selkää.


Asento on nimetty asianmukaisesti "onnelliseksi vauvaksi", koska ollessasi tässä asennossa muistutat vauvaa, joka makaa iloisesti selällään.


Happy Baby on suhteellisen helppo liike, joten se on ihanteellinen aloittelijoille ja

törmäät siihen yleensä joogatunnin alussa tai lopussa sen rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.


Asanaan asettautuminen

Selinmakuulta koukista polvet kohti mahaa, jalkapohjat kohti kattoa ja ota ulkokautta kiinni jalkateristä.


Polvet ja nilkat samassa suorassa linjassa, nilkat koukistettuina, reidet maton kanssa samassa linjassa.


Avaa polvia rintakehää leveämmälle ja työnnä lempeästi jalkapohjia kohti käsiä samalla, kun vedät käsillä jalkoja alemmas ja polvia kohti mattoa.


Pidä niska pitkänä suorana, älä anna hartioiden tai leuan nousta ja niskan kohota kaarelle, jos niin käy ota joogavyö avuksi (ks. kohta "Tuet") tai kokeile ottaa jalkaterien sijaan kiinni nilkoista.


Pidä myös huoli, ettei alaselkään tule notkoa vaan painat sitä aktiivisesti kohti mattoa, jos alaselkä nousee kaarelle korjaa asentoa js vedä napaa kohti selkärankaa.


Variaatiot

Voit tehdä asanan myös yksi jalka kerrallaan, vaikka vyön kanssa (vyö menee jalkapohjan kaaren kohdalta).


Kokeile saatko avattua ja suoristettua jalat, joko kummatkin tai yhden kerrallaan.Voit myös tuoda jalkapohjia yhteen ja vetää niitä kohti rintakehää samalla painaen alaselkää matolle.Voit olla asanassa paikoillasi tai keinutella puolelta toiselle riippuen siitä, mikä omalle kehollesi tuntuu hyvältä.Tuet

Joogavyötä voi käyttää helpottamaan asanassa oloa. Aseta vyö päkiöiden alta ja vedä varovasti jalkoja alemmas sen avulla, pyri kuitenkin saamaan nilkat samaan linjaan polvien kanssa ja painaa alaselkää kohti mattoa, napaa kohti selkärankaa.Mikäli niskassa tuntuu pahalta, voit taitella esim. viltin pään alla tai rullata sen niskan alle tukemaan.Vielä palauttavamman ja rauhoittavamman saat ottamalla bolsterin hyvään halaukseen syliin ja kietomalla kädet ja jalat sen ympärille.
Varo

En suosittele asanaa raskaana oleville, jotta verenkierto keho alaosiin ei häiriintyisi, mutta, jos tunnet olosi siinä hyväksi, voit harjoittaa tätä asanaa lyhyitä aikoja raskaanakin ollessasi.


Muista kuitenkin kuunnella kehoasi tarkasti.


Mikäli sinulla on tai on ollut polvi tai niskavammoja, käytä apuja, joogavyötä, vilttiä niskan alla jne. Polvia ei tarvitse välttämättä koukistaa niin pitkälle ja muista oman kehon kuuntelu.


 

Huomioithan, että tekstissä mainitut hyödyt ja tuntemukset ovat yksilöllisiä.


Joogassa on aina hyvä pitää mielessä, että jokaisen keho on erilainen ja mikä toimii jollakin toiselle, ei välttämättä sovi toisen keholle.


Erilaisuus ei kuitenkaan vaikuta mitenkään joogasta saataviin lukuisin, sekä tutkitusti todistettuihin että lukemattomien joogien ympäri maailmaa vuosituhansien aikana saavuttamiin ja huomaamiin hyötyihin


Jokainen on itse vastuussa oman kehonsa kuuntelusta ja omasta harjoittelustaan. Mikäli sinulla on perussairauksia/kipuja/ ongelmia/loukkaantumisia tai olet muuten epävarma sopiiko jokin asana sinulle kysy asiasta aina lääkäriltä tmv. terveydenhuollon ammattilaiselta ennen asanaharjoittelua.


Teksti ei korvaa ohjaajaa, mutta voi olla hyväksi tueksi ja muistinvirkistykseksi sen suhteen miten ja miksi asanoita tehdään :)


 

Ensi viikolla tutkitaan miltä keho tuntuu sammakkoasanassa.


 

978 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page