top of page

YIN-JOOGA: KIERTO VATSALLE

Writer's picture: UllaUlla

Tämä ei oman perimyslinjani mukaa ole yinasana, mutta koska se on hyvin yinmäinen ja sitä välillä käytän, etenkin eteen ja taakse taivutusten jälkeen ja vaihtelun vuoksi perinteisemmille selkärankakiertojen sijaan, niin otetaan se nyt tähän.


Yleisiä perusperiaatteita yin-joogasta löydät aikaisemmasta blogitekstistä Perusperiaatteita yin-jooga harjoituksesta.



Aika

5 min on jo mukava aika kiertää selkärankaa ja niskaakin sen sallimissa rajoissa vatsalla


Asanaan asettautuminen

Koukista polvet, asettele jalat niin, että ne eivät paina toisiaan ja käännä ne kohti maton pitkää sivua, kierrä vatsaa ja rintakehää kohti mattoa ja laskeudu hitaasti alas.


Hae käsille asento, jossa saat hartiat rentoutettua ja laske pää matolle, niin, että kasvot ovat joko samaan suuntaan kuin polvet tai jos niska sallii voit kääntää kasvot toiseen suuntaan.





Tuet

Jos tuntuu että matto on liian kaukana, ota bolsteri tukemaan yläkehoa ja päätä.


Jalkojen väliin voi laitta vilttiä pehmusteeksi. Ja jalkoja voi auttaa rentoutumaan asettelemalla bolsterin niiden päälle.




Jos teet kierron bolsterin kanssa, tuo bolsteri kiinni lonkkaan ja lähde sitten kiertämään rintakehää alaspäin.




Asanasta pois tulo

Käännä kämmenet matolle ja työnnä mattoa pois niin että pääset istumaan.


Vastaliike/palauttava asana

Tietoisin rauhallisin liikkein keinuttele polvia puolleta toiselle ja voit myös kiertää selkää istualtaan vastakkaiseen suuntaan, kun äsken.


Vaihtoehto

Jos kierto vatsalla ei jostain syystä luonnistu, voit vaihtoehtoisesti tehdä kierron selällä.





 


Huomioithan, että tekstissä mainitut hyödyt ja tuntemukset ovat yksilöllisiä.


Joogassa on aina hyvä pitää mielessä, että jokaisen keho on erilainen ja, mikä toimii jollakin toiselle, ei välttämättä sovi toisen keholle.


Erilaisuus ei kuitenkaan vaikuta mitenkään joogasta saataviin lukuisin sekä tutkitusti todistettuihin että lukemattomien joogien ympäri maailmaa vuosituhansien aikana saavuttamiin ja huomaamiin hyötyihin 


Jokainen on itse vastuussa oman kehonsa kuuntelusta ja omasta harjoittelustaan. Mikäli sinulla on perussairauksia/kipuja/ ongelmia/loukkaantumisia tai olet muuten epävarma sopiiko jokin asana sinulle, kysy asiasta aina lääkäriltä tmv. terveydenhuollon ammattilaiselta ennen asanaharjoittelua.


Teksti ei korvaa ohjaajaa, mutta voi olla hyväksi tueksi ja muistinvirkistykseksi sen suhteen miten ja miksi asanoita tehdään, sekä tukemaa omaa harjoitusta myös salin ulkopuolella.


 

 

15 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page