top of page
  • Writer's pictureUlla

#joogantain livestriimattu aamujooga


Hetki aikaa itselle, keho hereille ja ajatukset rullaamaan

Ajatus aamujoogasta ja sen striimaamisesta syntyi omien kokemusten pohjalta


Aloitin itse aamujoogan aikoinaan tekemällä erilaisia online-joogaharjoituksia aamuisin.


Haasteena satunnaisesti valittujen harjoitusten tekemisessä oli kuitenkin se, ettei niiden tyylistä ja intensiteetistä tiennyt etukäteen, eikä sitä samaa hyvääkään, aamuun sopivaa harjoitusta, halunnut tehdä kymmeniä kertoja uudelleen.


Aamulla ihmisen keho on vielä kankea yön jäljiltä ja tästä syystä aamujoogan tulisi olla mieluummin kevyen venyttelevää ja kehoa herättelevää kuin nopeatempoisempaa tai dynaamisempaa vahvaa kehonhallintaa vaativaa.


Aamukankeaa kehoa ei saa lähteä kiertämään ja venyttämään samoin kuin myöhemmin päivällä tai illalla on tottunut tekemään vaan lihasten ja kudosten pitää saada rauhassa palautua ja vetreytyä yön jälkeen.


Joogantai aamujoogat on tehty niin, että niiden tarkoitus ne herättää kehoa ja avata mahdollisesti yön aikana tulleita jumeja, joten aamujoogissa keskitytään rauhallisiin venytyksiin ilman, että pyritään venyttämään kehoa liian pitkälle.


Koska jokainen tunti pidetään myös livenä ja niiden sisältämiä asanoita varioidaan, tarjoavat tunnit myös sopivasti vaihtelua. Pienestä vaihtelusta huolimatta lopputulos on kuitenkin joka aamu sama, virkeä keho, notkeammat nivelet ja paremmin kulkevat ajatukset tulevaan päivään :)


Missä ja miten

#joogantai aamutunnit pidetään arkiaamuisin klo 7.00-7.40 joko paikan päällä Nummelassa tai livestriimin kautta Zoomissa.


Arkijoogapassin lunastaneet saavat halutessaan myös linkin tunnin tallennukseen, joten joka aamu ei tarvitse tikkana olla ruudun toisella puolella vaan harjoitus sopii vallan mainiosti myös esim. illalla tehtäväksi.


Aamujooga mm.

  • Pistää veren ihanasti kiertämään ja ajatukset liikkeille

  • Tarjoaa hetken rauhoittumisen mielelle ja keholle ennen työpäivän alkua

  • Vähentää stressihormoni kortisolin vaikutusta sekä jännitystä

  • Lisää kehon liikkuvuutta

  • Antaa energiaa ja parantaa keskittymiskykyä tulevaan päivään

  • Lisää vastustuskykyä

Lunasta itsellesi #joogantai -arkijoogapassi 29€/kk ja osallistu joko livestriimiin, tule paikan päälle Nummelaan tai katso tallenne sinulle sopivana ajankohtana.


Nopeutettu esimerkki aamujoogasta

Lisätietoja sekä tilaus- ja osallistumisohjeet:

 


324 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page