top of page
  • Writer's pictureUlla

Humble ja Reverse Warrior

Baddha Virabhadranana, Humble Warrior

baddha = sidottu, vira= sankari, bhadra= ystävä




Humble Warrior on Soturi 1 asanan variaatio, en tiedä mitä nimeä tästä käytetään suomeksi, ehkä nöyrää soturia.


Bahhda Virabhadrasanan sanotaan rauhoittavan hermostoa ja vähentävän stressiä sekä ahdistusta.


Se venyttää ja vahvistaa jalkojen lihaksia, polvia, nilkkoja sekä olkapäitä, selkää ja käsiä, avaa rintakehää ja keuhkojen aluetta, parantaa selkärangan liikkuvuutta, hieroo sisäelimiä

ja energisoi koko kehoa.


Asanaan asettautuminen

Tarvittaessa tarkista Soturi 1:n linjaus ja, kun olet asettautunut Soturi 1:seen, tuo kädet selän taakse ja risti sormet. Sisäänhengityksellä venytä käsiä alaviistoon, avaa olkapäitä, rintakehää kohti kattoa, varo niskaa, älä päästä päätä retkahtamaan. Voit nostaa katseen ylös mikäli se omalle niskallesi sopii.




Uloshengityksellä taivuta lantiosta eteenpäin, pään olisi tarkoitus tulla taivutetun polven ohi kohti mattoa.


Pyri pitämään koko asana kasassa, etummainen lonkka tiukasta ”sisällä”, älä päästä repsahtamaan sivulle, vaan vedä sitä taakse ja sisään kohti kehoa.




Muista pitää myös taaempi jalka aktiivisena, etummainen jalka pysyy polvi koukussa eteenpäin ja polvi nilkan yläpuolella.


Nosta käsiä ylemmäs ja koita saada päälakea kohti mattoa tai kiinni mattoon.


Tuet

Mikäli sormia on vaikea pitää ristissä voit käyttää joogavyötä apua käsien välissä. Myös joogatiiltä voi pitää käsien välissä tai tuoda sen otsan alle, jotta saa otsan tuettua ja niskan rentoutettua.






Varo

Tee asanaa varovasti jos sinulla korkea verenpaine, sydänvaivoja tai olkapää, niska tai polvivammaa,


Viparita virabhadrasana, reverse warrior

viparita = ylösalaisin, vira= sankari, bhadra= ystävä



Jossain yhteydessä olen kuullut tätä suomeksi kutsuttuvan aurinkosoturiksi.


Reverse warriorin sanotaan vähentää väsymystä ja rauhoittavan mieltä.


Fyysisesti se venyttää ja vahvistaa jalkoja, reisiä, nivusia, lonkkia, olkapäitä ja käsivarsia ja kylkiä sekä lisää selkärangan, sisäreisien, nilkkojen ja rintakehän liikkuvuutta.


Asana venyttää myös yläkehon syvempiä lihaksia, lisää verenkiertoa, voi vähentää alaselän kipuja ja auttaa rakentamaan kestävyyttä


Asanaan asettautuminen

Vuoriasanasta, ota oikealla jalalla iso askel taakse, kantapäät samaan linjaan ja käännä vasemman jalan varpaat ulospäin (sen verran kuin tuntuu hyvältä omalle keholle).


Nosta kädet ylös olkapäiden kanssa samaan tasoon, kämmenet alaspäin, sormet yhdessä, kädet aktivoituna sormenpäästä sormenpäähän.


Koukista oikea polvi, polvi nilkan yläpuolella, sääri pystyssä, tarkoituksena saada reisi vaakatasoon. Olet nyt soturi 2 asanassa.


Uloshengityksellä laske vasen käsi vasemman jalan takareidelle ja sisäänhengityksellä nosta oikea käsi kohti kattoa.




Pidä oikea jalka koukistettuna, lantio laskeutuu alaspäin, kylki venyy ylöspäin.


Anna takana olevan käden laskeutua alemmas, selkä taipuu pieneen taaksetaivutukseen, ihan vaan sen verran, kun tuntuu, että tänään on hyvä.


Jos niska on ok, käännä päätä taakse päin, katse kääntyy oikean käden sormiin.

Pidä polvi suorassa, sääri suorassa, nilkka ja polvi linjassa keskenään ja, jos ei meinaa pysyä vaan polvi lähtee eteenpäin, tuo taaimmaista jalkaa lisää taakse.


Taaempi jalka suorana paino jalan ulkosyrjällä.

Muista pitää hartiat rentoina, rintakehä ylhäällä, kyljet pitkinä.




Sisäänhengityksellä palaa soturi 2 asanaan.


Tuntuuko liian haastavalta?

Jos lonkat on tiukat, tuo jalkoja lähemmäs ja suorista etummaista jalkaa hieman.


Varo

Tee asanaa varovaisesti, mikäli sinulla on lonkka-,polvi-,selkä- tai olkapäävammat, löysä vatsa tai ongelmia korkean verenpaineen kanssa.


Älä käännä katsetta ylös jos sinulla on tai on ollut niskan kanssa ongelmia.


 

Huomioithan, että tekstissä mainitut hyödyt ja tuntemukset ovat yksilöllisiä.


Joogassa on aina hyvä pitää mielessä, että jokaisen keho on erilainen ja mikä toimii jollakin toiselle, ei välttämättä sovi toisen keholle.


Erilaisuus ei kuitenkaan vaikuta mitenkään joogasta saataviin lukuisin, sekä tutkitusti todistettuihin että lukemattomien joogien ympäri maailmaa vuosituhansien aikana saavuttamiin ja huomaamiin hyötyihin

Jokainen on itse vastuussa oman kehonsa kuuntelusta ja omasta harjoittelustaan. Mikäli sinulla on perussairauksia/kipuja/ ongelmia/loukkaantumisia tai olet muuten epävarma sopiiko jokin asana sinulle kysy asiasta aina lääkäriltä tmv. terveydenhuollon ammattilaiselta ennen asanaharjoittelua.

Teksti ei korvaa ohjaajaa, mutta voi olla hyväksi tueksi ja muistinvirkistykseksi sen suhteen miten ja miksi asanoita tehdään :)

 

Ensi kerralla laskeudutaan kyykkyyn.



175 katselukertaa
bottom of page