top of page
  • Writer's pictureUlla

Mikä on RYT 200 ja mitä se minulle merkitsee

RYT 200 (200 h Registered Yoga Teacher) on sertifikaatti, joka myönnetään henkilölle, joka on suorittanut onnistuneesti 200 tunnin koulutusmoduulin, RYS (Registered Yoga School) sertifikoidussa koulussa. Rekisteröidyksi joogaohjaajaksi saa kutsua itseään vain, mikäli on suorittanut ko. sertifikaatin Yoga Alliancen hyväksymässä koulussa (RYS).


Koulutus sisältää luentoja ja käytännön harjoituksia kuten mm. anatomiaa, fysiologiaa, joogan historiaa ja filosofiaa, opetusharjoituksia, asanaklinikoita, sekä kirjallisia kokeita että arvioitavia opetustilanteita sekä n. kolme tuntia joogaa ja meditaatioharjoituksia päivittäin, kuusi päivää viikossa. Omaan koulutukseeni sisältyi myös Reiki-hoitajan tason 1 -sertifikaatti. Reikistä lisää myöhemmin.


Halusin käydä RYT 200 koulutuksen jossain muualla kuin Suomessa, syitä tähän oli monia mm. se että arjesta irtautumalla pystyin keskittymään vain ja ainoastaan joogaan, sen opettamisen harjoitteluun, oman harjoitukseni syventämiseen sekä sen opiskeluun miten voin jakaa omaa, vuosien varrella keräämääni tietoa muille. Paikaksi valikoitu lopulta pieni Ko Pha Ngan saari Thaimaassa, Sri Thanun kylä ja The Spirit of Yoga- koulu, jota vetävät saksalainen Anja, sveitsiläinen Selina ja irlantilainen Paula.


200 tuntia intensiiviopetusta, oppilaita viideltä eri mantereelta ja trooppinen paratiisi meren rannalla takasivat uskomattoman kokemuksen, neljän viikon fyysisen ja psyykkisen vuoristoradan, jossa syöksyttiin pää edellä syvään päätyyn ja noustiin voittajina pintaan. Kurssin aloitti 19 taustoiltaan täysin erilaista persoonaa joista hioutui neljässä viikossa ei vain yksi iso "yoga fam", joogaperhe, vaan 19 upeaa joogaohjaaja. Päivät alkoivat viimeistään seitsemältä, joskus jo puoli kuusi aamulla ja loppuivat pääsääntöisesti puoli seitsemän illalla, toisinaan vasta puoli kymmenen maissa, mistä mukavasti "joogalomailusta" ei siis todellakaan ollut kyse, vaan intesiivisestä koulutuksesta, jonka avulla voin turvallisin mielin lähteä ohjaamaan myös muita.


Itselleni oli päivänselvää, että koulutus on käytävä, ennen kuin alan tarjoamaan joogatunteja ja tarkoitus on myös jatkaa opiskelua jatkuvasti sekä omatoimisesti että ohjatusti. Seuraavaksi horisontissa siintääkin joogaterapeutin jatko-opinnot, mutta nyt haluan hetkeksi keskittyä opettamiskokemuksen keräämiseen ja sen tiedon levittämiseen mitä minulla jo on. Rakastan tuntien suunnittelua ja sitä kuinka voin joogan kautta auttaa muita.Namaste,

Ulla 
1 334 katselukertaa0 kommenttia

Σχόλια


bottom of page