top of page
  • Writer's pictureUlla

Miksi joogaa?

Suurin syy miksi 90% osallistuu joogatunneille on parantaakseen fyysisiä ominaisuuksiaan, kohottamaan kuntoa ja notkeutta sekä vähentämään stressiä.


Jooga on monipuolinen harjoitus, joka tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia monin eri tavoin. Joogaharjoitus, lähtökohdista riippumatta, tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden kehittyä, niin fyysisesti, henkisesti kuin emotionaalisestikin. Harjoituksen voi muokata juuri itselle sopivaksi, hyvä ohjaaja auttaa tässä mielellään.


Joogan harjoittamiseen ei tarvita kuin kyky hengittää, jokainen aloittaa harjoittelun juuri siitä pisteestä, missä sillä hetkellä on. Voit rauhassa unohtaa "instagramjoogan" sosiaalisen median antaman mielikuvan mitä ihmeellisimpiin asentoihin taipuvista täydellisyyttä hipovista pitkäraajaisista kehoista ja hypätä omalle taikamatollesi juuri sellaisena kuin siinä hetkessä olet.


Jooga on paljon muutakin kuin asanaharjoitus, alun perin jooga on ollutkin vain hengitys, meditaatio ja puhdistautumisharjoitus (asana voidaan tulkita tarkoittamaan olemista, istumista tai saavuttamista), jolla on pyritty irroittamaan mieli kehosta ja liittämään se johonkin korkeampaan. Vasta myöhemmin on otettu keho mukaan harjoituksiin ja hathajooga, joka sisältää asanaharjoituksen ja ajatuksen mielen ja kehon yhdistämisestä, on syntynyt.


Jooga tarjoaa mm.

- fyysisen harjoituksen

- lisää energiaa

- helpotusta stressiin ja jännittämiseen

- mielen rauhoittumista ja keskittymiskyvyn lisääntymistä

- itsetutkiskelua ja -tuntemuksen lisääntymistä

- ryhdin kohentumista

- myötätunnon lisääntymistä, niin itseä kuin muitakin kohtaan

- tasapainoa (niin fyysisesti, psyykkisesti kuin emotionaalisesti)

- parennusta verenkiertoon ja laskua verenpaineeseen

- lisää hapenottokykyä ja opetusta hengittämään oikein

- lisää notkeutta

- helpotusta mm. päänsärkyihin, niska-hartia- sekä alaselän alueiden kipuihin

- parempaa itsetuntoa


+ monia muita hyötyjä niin yksilötasolla kuin yhteisössä


Itse näen, että joogan pohjimmainen tarkoitus on hengitys-, asana- ja meditaatioharjoitusten avulla tuoda tietoisuus tähän hetkeen ilman ulkopuolisia häiriöitä ja yhdistämään meidät jälleen omaan itseemme (jooga tarkoittaa yhdistymistä), omiin ajatuksiimme ja tuntemuksiimme. Tietoisuus omista, ehkä syystä tai toisesta syvälle sisimpään hautautuneista ajatuksista, teoista ja valinnoista auttaa meitä ymmärtämään ja tekemään jatkossa tietoisia päätöksiä, jotka johtavat askel kerrallaan kohti toivotunlaista elämää sekä hengittämään syvään ja rauhallisesti vastaan tulevissa aallokoissa.


Joogan kokeileminen kannattaa aina, et juuri voi menettää mitään, mutta eteesi voi aueta aivan uusi polku kohti sinua 2.0.


Namaste,

Ulla
 
74 katselukertaa0 kommenttia

Commentaires


bottom of page